Cum te putem ajuta?

Adauga anunt nou

Cum te putem ajuta?

Modificari in categoria locurilor de munca

Ce imi recomandati ca sa cumpar in siguranta?

In primul rand, iti recomandam sa ai incredere in acest tip de cumparaturi: cu putina atentie totul va decurge foarte bine. Asadar:

1. Ce-i in mana, nu-i minciuna. Straduieste-te sa iti gasesti produse din localitatea ta si sa te intalnesti fata in fata. Desigur, in locuri publice.

2. Esti in alta localitate? Ideal este sa se faca expedierea prin Livrare cu verificare, daca produsul este la un pret care sa merite; altfel, prin Posta Romana sau curier clasic. Si de ce nu, daca ai un prieten in localitatea de unde cumperi, roaga-l sa sa se vada cu vanzatorul.

3. Tranzactii cu persoane din strainatate

- evita pe cat posibil tranzactiile care implica primirea produsului din alte tari, chiar daca persoana care vinde se ofera sa plateasca toate taxele de transport.

- cele mai sigure tranzactii sunt cele locale, iar ideal este sa te intalnesti fata in fata cu persoana care doreste sa vanda

- daca primesti mesaje in alta limba decat romana, care contin greseli gramaticale evidente sau care par a fi traduse cu motoare de traducere automate, ignora mesajul si anunta-ne

De asemenea:

- nu exista niciun context in care sa fie nevoie sa dai bani in avans; din toate tranzactiile (si sunt cateva sute de mii deja) de pe OLX, plata in avans nu se justifica, chiar daca este si de 10 lei.

- daca nu te poti vedea fata in fata, alege un produs din Romania; noi nu lasam anunturi de acest fel in general, dar daca primesti astfel de oferte anunta-ne si orienteaza-te spre altceva. Oricat de tentant este, ce e in tara este mai sigur.

- datele de card, buletin, la fel: sunt private si nu exista motiv sa le dai daca vrei sa cumperi de pe Olx - daca cineva ti le cere, ignora mesajul si anunte-ne pe noi

- foloseste mesageria interna OLX pentru a comunica (mai putin SMS-uri sau alte surse de comunicare)

- odata stabilita tranzactia, sa ai un numar de telefon al vanzatorului

- noteaza-ti numarul anuntului pana te vezi cu produsul livrat (apare sub titlul anuntului); ajuta la identificarea rapida a produsului

 

Si daca se intampla necazul si nu primesti produsul platit sau primesti altceva? Ei bine, te afli printre cei 0.026% din clienti carora li se intampla astfel de lucruri. Cu adevarat neplacute. Si tot din experienta de pana acum iti spunem ca se rezolva si de cele mai multe ori amiabil:) Vezi aici solutiile.