Cum te putem ajuta?

Adauga anunt nou

Cum te putem ajuta?

Schimbari in categoria Auto, moto si ambarcatiuni. Pentru mai multe informatii apasa aici

Cum sa impachetez un colet pentru ca acesta sa poata fi preluat de curier si sa ajunga in siguranta la destinatar?

Urgent Cargus si Fan Courier asigura impachetarea coletelor?

Este bine de stiut ca ambele firme de curierat, Urgent Cargus si Fan Courier, nu asigura impachetarea coletelor, aceasta pentru ca procesul de livrare ar fi astfel mult ingreunat: coletul ar trebui preluat de la vanzator, dus in centrul de colectare, impachetat si abia apoi preluat pentru a fi livrat destinatarului.

S-ar pierde timp pretios si coletul nu ar ajunge atat de repede la destinatar. De aceea impachetarea coletului va fi facuta de catre vanzator.

 

De ce anume trebuie protejat coletul?

In procesul de livrare a oricarui produs este foarte importanta etapa pregatirii coletului, care ne va asigura ca acesta va ajunge la destinatar in conditii optime, fara a fi deteriorat.

Inainte de a preda coletul curierului trebuie sa constientizam faptul ca in procesul de manipulare a acestuia pot interveni situatii care sa afecteze integritatea produsului pe care il livram. Fie ca afara ploua si coletul s-ar putea uda, fie ca acesta ar putea fi scapat din mana sau alte colete mai grele ar putea fi asezate deasupra lui, este bine sa anticipam si sa luam masuri adecvate, cu atat mai mult cu cat produsul are o valoare mai mare sau este unul fragil.

 

Coletul trebuie impachetat inainte de a veni curierul sau in prezenta acestuia?

Pentru ca procesul de livrare a coletului sa se desfasoare cat mai rapid, coletul trebuie ambalat inainte ca unul dintre curieri sa se prezinte pentru preluarea acestuia.

 

Cum impachetezi un obiect fragil?

Orice obiect care s-ar putea sparge sau indoi cu usurinta este unul fragil, asa incat, pentru ca acesta sa fie protejat de orice actiune care i-ar putea afecta integritatea, trebuie sa il impachetezi cu grija.

Produsul trebuie protejat din exterior, utilizand o cutie pe care vei scrie mare, cat mai vizibil, "FRAGIL" (poti utiliza si banda adeziva speciala, gata marcata), dar si din interior, prin introducerea in cutie a unor elementi din polistiren, plastic , hartie sau carton. Spre exemplu, daca ai de livrat o vaza sau un set de pahare, vei inveli produsul in hartie; ca masura suplimentara, poti pune in cutie si polistiren ori pungi de platic, astfel incat produsele sa nu se atinga intre ele.

Pentru livrarea prin Fan Courier, poti afla mai multe detalii legate de impachetare direct de aici.

 

Ce materiale poti utiliza la impachetare?

In functie de produsul pe care il ai de transportat, de forma, greutate si daca acesta este fragil sau nu, ai la dispozitie mai multe tipuri de ambalaje.

Prin urmare, pentru protectia exterioara a acestuia, poti opta pentru pungi sau saci de plastic (adecvate pentru produse care sunt deja impachetate intr-un ambalaj propriu), plicuri de hartie mai groasa (adecvate pentru produse cu dimensiuni reduse- carti, reviste, etc.), cutii de carton cu un singur strat sau cu dublu strat, care vor oferi protectie suplimentare.

Pentru protejarea din interior a produselor, poti alege elemente din polistiren, folie cu bule de aer, pungi de plastic, hartie de ziar, hartie cerata (foarte buna pentru a proteja impotriva umezelii) sau orice alt tip de hartie ai la dispozitie, mai subtire sau mai groasa. Si cartonul ondulat ori tocat functioneaza, la fel si coltarele de carton sau plastic.

Daca produsul pe care il livrezi are o valoare mare si este fragil, ai putea achizitiona pungi cu spuma poliuretanica sau spuma expandabila, care iau forma produsului respectiv, absorb socurile si vibratiile, oferind protectie maxima. Desigur, pretul acestora este ceva mai mare, dar merita investitia- produsul tau va ajunge intact la destinatar.

Pentru sigilarea coletului poti folosi banda adeziva- cu cat mai multa, cu atat mai bine!

Odata impachetat coletul, nu ramane decat ca acesta sa fie livrat in siguranta la destinatar.

 

Mult succes!