Cum te putem ajuta?

Adauga anunt nou

Cum te putem ajuta?

Schimbari in categoria Auto, moto si ambarcatiuni. Pentru mai multe informatii apasa aici

Cumparatorul refuza coletul. Cine plateste transportul?

In principiu, coletul este resigilat si ca vanzator stabilesti cu agentul Urgent Cargus sau Fan Courier conditiile de returnare a produsului.

In cazul in care coletul este refuzat de cumparator, vanzatorul este cel care va suporta costul expeditiei de retur + costul transportului initial.

La Urgent Cargus costul pentru returnarea coletului este redus la 5 lei, pentru comenzile efectuate prin intermediul OLX. La Fan Courier costul pentru returnarea produsului este egal cu costul turului. Asadar, daca transportul tur costa 16.66 lei, costul returului va fi tot 16.66 lei, iar la primirea inapoi a coletului vanzatorul va plati in total 33.32 lei. 

Hai sa luam un exemplu concret:

- sa presupunem ca ai expediat un colet in valoare de 100 de lei, pentru care ai platit transportul 25 de lei, returul va costa 5 lei. Daca este vorba despre un colet trimis in zona 2 de livrare a celor de la Urgent Cargus, pentru care ai platit 40 de lei, returul va costa 20 de lei

- sa presupunem acelasi colet, in valoare de 100 de lei, pentru care cumparatorul trebuia sa plateasca transport 25 de lei, returul va costa 30 lei (25 lei + 5 lei)

Valoarea returului variaza in functie de distanta, numarul de kg sau volumul coletului. Si suma finala se calculeaza la centrul Urgent Cargus.

Totusi, cazurile sunt rare. Este bine sa te informezi desigur. Si mai bine este sa trimiti cu incredere. Daca se refuza coletul si consideri neindreptatita decizia cumparatorului, contacteaza-l si afla ce anume nu a corespuns cu discutia voastra. Chiar se rezolva si astfel, pentru ca pur si simplu fiecare om poate intelege in felul lui. Iar daca rezolutia tot nu este clara, contacteaza-ne si pe noi. Gasim impreuna o solutie :)

 

Pentru livrarea prin Fan Courier, in cazul unui refuz al coletului, taxa de retur este suportata de expeditor, fara a fi perceputa taxa de ramburs (in plic) intrucat nu e cazul de ramburs.