Cum te putem ajuta?

Adauga anunt nou

Cum te putem ajuta?

Ce etape presupune verificarea contului cu un numar de telefon? Pentru mai multe informatii apasa aici.

Cumparatorul refuza coletul. Trebuie sa platesc eu transportul si returul?

In mod normal, curierul duce coletul catre cumparator si se intoarce cu rambursul catre vanzator. Insa, uneori, rar, se intampla ca destinatarul sa refuze sa accepte coletul. In situatia asta, la vanzator nu se mai intoarce rambursul, ci coletul trimis.

In caz ca ti se intampla asta, va trebui sa achiti costul transportului initial si costul de retur. Ca si cum ai lua un bilet dus-intors pentru coletul tau.

In functie de livratorul ales, uite la ce costuri sa te astepti:

Daca ai trimis prin Urgent Cargus:
- Pentru comenzile efectuate prin OLX, costul pentru returnarea coletului este redus la 5 lei (de la 15 lei). De exemplu, daca trimiti un colet care la dus costa 25 de lei, se adauga la nota costul de retur de 5 lei, deci vei plati in total 30 de lei.
- La fel ca valoarea transportului initial, si valoarea returului variaza in functie de distanta, numarul de kilograme sau volumul coletului.
- Daca transportul se face in zona 2 de livrare, deci intr-o localitate mai putin accesibila, costul de livrare e mai mare si la fel va fi si returul. De exemplu, daca ai dat 40 de lei pentru dus, vei plati inca 20 de lei pentru retur, deci 60 de lei in total. Suma finala se calculeaza la centrul livratorului.

Daca ai trimis prin Fan Courier:
- Costul pentru returnarea coletului este egal cu costul transportului dus. Adica, daca la dus a costat 16.66 lei, returul va costa inca 16.66 lei, deci vei plati in total 33.32 lei.
- Nu se va mai percepe taxa de ramburs prin plic, pentru ca primesti inapoi coletul, nu contravaloarea lui.

Iti recomandam o discutie cu cumparatorul, poate a fost doar o nelamurire usor de rezolvat. Daca totusi ti se pare ca refuzul e neindreptatit, scrie-ne si cautam impreuna o solutie.