Cum te putem ajuta?

Adauga anunt nou

Cum te putem ajuta?

Modificari in categoria locurilor de munca

Ce imi recomandati ca sa vand in siguranta?

Problemele vanzatorilor sunt mai rare decat problemele de siguranta ale cumparatorilor.

Totusi, cum paza buna trece primejdia rea, este bine ca atunci cand ai de vanzare ceva sa tii cont de cateva recomandari:

1. Prezinta-ti produsul cu sinceritate.

Vei gasi un cumparator, ai sa vezi. Corectitudinea ta va fi rasplatita printr-o tranzactie in care si cumparatorul sa fie multumit, astfel incat el va mai cumpara cu viitoarea ocazie de la tine si chiar te va recomanda altora. 

2. Intalneste-te fata in fata, in locuri publice. Este cel mai sigur mod de a vinde. Si rapid. Daca vinzi in alta localitate, ideala este expedierea prin Livrare cu verificare, daca produsul este la un pret care sa merite; altfel, prin Posta Romana sau curier clasic.

3. Tranzactii cu persoane din strainatate

- evita pe cat posibil tranzactiile care implica trimiterea produsului catre alte tari, chiar daca persoana care cumpara se ofera sa plateasca toate taxele de transport.

- cele mai sigure tranzactii sunt cele locale, iar ideal este sa te intalnesti fata in fata cu persoana care doreste sa cumpere ceea ce ai de vanzare

- daca primesti mesaje suspecte intr-o limba straina sau mesaje pline de greseli gramaticale evidente cu texte mai degraba traduse prin motoarele de traducere automate, ignora mesajul si anunta-ne.

Alte lucruri de care e bine sa tii cont:

  • foloseste mesageria interna OLX pentru a comunica
  • pastreaza un numar de telefon al cumparatorului pana finalizezi tranzactia
  • datele de card, carte de identitate, acte si documente sunt private si nu exista niciun motiv pentru care cineva sa ti le ceara, asa ca nu le transmite. 

 

Daca totusi se intampla vreo neplacere, iata ce solutii ai.

Mult succes!