Cum te putem ajuta?

Adauga anunt nou

Cum te putem ajuta?

Te rugam sa ai in vedere ca in cazul livrarii produselor oferita de FanCourier, taxa de ramburs a banilor in plic s-a modificat la 9.52 RON. Datorita unor erori de afisare, atat in pagina de comanda cat si pe AWB, va fi vizibila o suma eronata momentan. Multumim de intelegere si lucram la o remediere cat mai rapida.

Cum ma protejez de ofertele false de cazare?

Cand esti turist, ai grija unde iti tii portofelul. Cand esti viitor turist, ai grija cui ii platesti avansul. Printre sutele de oferte de cazare de incredere, se pot strecura si unele false. Echipa de prevenire a fraudei se uita la tot ce se publica, dar nu strica sa verifici si tu cateva lucruri inainte sa cumperi. Uite la ce sa te uiti cand analizezi un anunt, astfel incat sa fii protejat de ofertele inselatoare:

Datele de contact. Daca vanzatorul nu poate fi contactat la telefon, scrie-ne si verificam situatia. Poate e doar o scapare usor de remediat. Daca preferi sa discuti cu el in scris, foloseste doar mesageria oficiala OLX, nu contul de Whatsapp sau adresa de e-mail, unde nu te putem proteja.

Fotografiile. Verifica daca fotografiile sunt originale (si nu furate de la alte proprietati) folosind functia de identificare a imaginilor similare cu ajutorul lui Google (urmeaza pasii descrisi aici). Daca din anunt lipsesc fotografiile din interior, cu camerele, cere-le tu.  

Pretul. Aici pot fi doua semne ca ceva e in neregula: pretul e neobisnuit de mic fata de cel al cazarilor similare sau avansul e deosebit de mare. Daca intalnesti vreuna dintre situatii, da-ne un semn sa investigam si noi.

Termenii si conditiile. Mai bine sa te plictisesti putin acum decat sa stai acasa in perioada in care ti-ai luat concediu. Citeste tot-tot, sa te asiguri ca nu ratezi vreo clauza importanta.

Adresa. Da un search pe net si asigura-te ca strada si numarul mentionate in anunt exista cu adevarat si ca acolo intr-adevar se afla proprietatea respectiva. Poti face acest lucru prin functia Streetview oferita de Google Maps.

URL-ul. Link-ul platformei in care faci plata trebuie sa fie neaparat de forma “https” (sa contina s-ul de la sfarsit, care vine de la “secure”) si sa aiba o iconita cu un lacat inchis in dreptul campului de cautare.

Numele. Orice pensiune respectabila are si o denumire prin care poate fi reperata. Daca in oferta gasita de tine nu e mentionat vreun nume, intreaba tu in mod explicit pentru a putea verifica proprietatea pe alte site-uri.

Ce iti mai putem recomanda e sa te mai consulti cu cineva, un prieten sau un membru al familiei cu care mergi in vacanta. Nu strica o pereche de ochi in plus. Si, daca ai cum, viziteaza inainte locul de cazare.

In orice caz, daca ai vreo suspiciune, verifica si cu noi. E cel mai sigur.