In contextul intensificarii activitatilor de comert electronic si avand in vedere prevederile legistative aferente de la nivel european si national, respectiv ale Directivei 31/2000 privind anumite aspecte juridice ale serviciilor societatii informationale, in special ale comertului electronic, pe piata interna (directiva privind comertul electronic) si cele specifice din domeniuI sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si anume, ale Regulamentutui CE nr.178/2002 de stabilire a principiilor si a cerintelor generale ale legislatiei alimentare, de instituire a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara si de stabilire a procedurilor in domeniul sigurantei produselor alimentare si ale Regulamentului UE nr. 625/2017 privind controalele oficiale si alte activitati oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislatiei privind alimentele si furajele, a normelor privind sanatatea si bunastarea animalelor, sanatatea plantelor si produsele de protectie a plantelor, respectiv Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata de Legea 215/2004, va aducem la cunostinta si este necesar ca toti operatorii care comercializeaza online animale vii si produse alimentare, (persoane fizice sau juridice), sa respecte cerintele legistative aplicabile in aceste domenii.
De asemenea, in conformitate cu prevederile Ordinului presedintelui ANSVSA nr. 111/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind procedura de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor a activitalilor de obtinere si de vanzare directa si/sau cu amanuntul a produselor alimentare de origine animala sau nonanimala, precum si a activitatilor de productie procesare, depozitare, transport si comercializare a produselor alimentare de origine nonanimala, cu modificarile si completarile ulterioare, este necesar ca unitatile de vanzare prin internet sa fie inregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si sa detina documentuI de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor eliberat de catre Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor judeteana sau a municipiului Bucuresti pe raza careia operatoruI isi desfasoara activitatea.
Tinand cont de evolutia Pestei Porcine Africane si avand in vedere ca la baza acesteia in Romania a contribuit activitatea de comert online cu porci vii, de aceea s-a rezumat la aceasta masura.
Pentru a putea sustine aceast lucru, incepand cu data de 19.12.2019 anunturile care vizeaza comercializarea de porci vii prin intermediul OLX nu vor mai fi acceptate pe platforma.
Daca ai apucat deja sa promovezi anuntul, banii iti vor ramane la dispozitie sub forma de credit adaugat in contul tau. Asta inseamna ca ii poti folosi oricand pentru alte servicii platite pe site. Poti verifica asta intrand in contul tau, la sectiunea Plati. Daca totusi nu ii vezi acolo, da-ne un semn prin formularul de contact si vom remedia situatia.
Multumim de intelegere,